Project Management & Change

Een HRTech project is niet zomaar een project.

Page cover image

Veranderende HR-processen raken iedereen in de organisatie en hebben in de meeste gevallen invloed op belangrijke factoren zoals medewerkersbetrokkenheid en tevredenheid. En nu bijna alle managementteams prioriteit geven aan cultuur, medewerkersbetrokkenheid en ontwikkeling van hun mensen, zijn HR-projecten vaak van strategisch belang. Dit maakt effectief HR-projectmanagement belangrijker dan ooit. Om een project of implementatie succesvol neer te zetten, is er een projectplan nodig dat tijdlijnen, scope en kosten helder beschrijft en alle stakeholders identificeert. En omdat HR-transformatie het werk van mensen zo direct beïnvloedt, maakt communicatie vanuit de projectorganisatie het grote verschil.

Image Content

HR-projectmanagers hebben een ongelooflijk complexe opdracht. Een opdracht die organisatorische vaardigheden, analytische skills en buitengewone interpersoonlijke vaardigheden vraagt. Het is van essentieel belang om een ​​gemeenschappelijke taal te creëren tussen alle verschillende betrokkenen. Niet alleen de direct betrokken projectleden dienen een nauwkeurig overzicht hebben van de status van het project, ook vraagt het management om regelmatig op de hoogte gehouden te worden van hoe het team vordert. En allerbelangrijkst; aan gebruikers dient continu 'het waarom' van het project gecommuniceerd te worden.

In HR-projecten is samenwerking met andere afdelingen zoals IT, marketing, of business intelligence een duidelijke succesfactor. Dit maakt dat een effectieve HR-projectmanager niet alleen kennis moet hebben van recruitment-, learning & development- of performancemanagementprocessen, maar ook een volwaardig gesprekspartner moet kunnen zijn voor andere specialisten in uw bedrijf. Onze HR-projectmanagers zijn HR-domeinexperts en veranderaars. Als jullie de HR-roadmap snel, effectief en met grote impact willen realiseren, neem contact met ons op.

Contact us